You are here

Världens Fest 2017

Kvinnor i Svenska kyrkan på Världens fest i Västerås

Tusentals människor deltog i Världens fest i Västerås 2-4 juni i år.
Även vid denna Världens fest hade Kvinnor i Svenska kyrkan en oas, en mötesplats, en plats för andhämtning, en Sykars brunn. Den fanns i Kyrkbacksgården, där det redan innan fanns ett andaktsrum med porlande, rinnande vatten.
På lördagen började vi med en morgonbön i Sykars brunn ledd av Caroline Kyhlbäck, präst i Västerås domkyrkoförsamling. Vid två tillfällen under dagen, lunch och middag inbjöd vi till Käthes bordssamtal med inledare kring ämnet Fri att förändra.
Matbiljetterna tog snabbt slut och vi delade även ut biljetter bara för att få höra på inledarna som var Marika Griehsel, Kajsa Wejryd, Agneta Lejdhamre, Karin Johannesson, Karin Thorborg och Cicilia Sedvall.
Samtalen kring borden blev intensiva och rörde sig om allt från våld mot kvinnor till hur ska jag vara som förtroendevald. Vi tackar Västerås stiftsgrupp som tog ansvar för Kvinnor i Svenska kyrkans närvaro vid Världens fest i Västerås.

~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~

Cecilia Hardestam:

Världens fest i Västerås lördag 3 juni: En stund med danser för alla ur mässan "Din ljusa skugga". Medverkande: Kompositör och riksspelman Maria Hulthén Birkeland, lyriker och diakon Kristina Sandgren Furberg, Hans Kvarnström, präst och dansledare, Cecilia Hardestam, diakon samt musikensemble med Eric Skarby, Anders Johnsson, Karin Frölén, Mattias Ekström, Stellan Sagvik & Sofia Clausen. Antalet deltagare var ca 100.

Fotograf: Carolina Nilsson