Vår tidning - Kvinnoglöd

Kvinnoglöd är vår egen tidning, som kommer ut fyra gånger om året.

Som medlem får Du tidningen i brevlådan, men kan även hitta den här på hemsidan.
Vill Du bidra med innehåll? Ta kontakt med Elisabeth Enger!

Här kan Du läsa senaste numret av
Kvinnoglöd som pdf >>

Kvinnoglöd nr 2/18 har kommit ut!
Temat för detta nummer är Kvinnor i förändringens tid, med referat från Våreld i Höör i april.
Där sammanfattade Inger-Lise Olsen vad som händer i Svenska kyrkan efter #metoo och #vardeljus. Clara Nystrand ställde frågor till oss om Guds plats i våra liv – och i predikan.
Gör kyrkan trygg. Under Våreld antogs även ett uttalande i spåren av alla berättelser om övergrepp och trakasserier.

Viktigt att kunniga textilkonstnärer inventerar och dokumenterar kyrkans textila skatter!

Vilken Gud möter oss i psalmerna? Han eller hon? Vad gör det med en kvinna som inte kan identifiera sig med gudomen, som männen kan.
Agneta Lejdhamre har studerat saken.

Detta och lite till kan du läsa i detta nummer av Kvinnoglöd.

Glöm inte att läsa Kvinnoglöd direkt i datorn, så spar du färgpatroner och bidrar till en bättre miljö!
Dessutom kan du utnyttja länkarna till de olika hemsidor som vi har lagt in i texterna! Länken hittar du när du för
pekaren över sidan, och den förvandlas till en handflata. Då är det bara att klicka!

God läsning!
Elisabeth Enger