Gunilla Åkesson, Lund
252 23 Helsingborg
ordf@kvinnorisvenskakyrkan.se
Gunilla:
Mitt namn är Gunilla Åkesson och jag har arbetat som församlingspedagog i Svenska kyrkan men är nu pensionerad sedan 2011. Som pensionärer flyttade min man och jag från Hjo till Helsingborg där vi nu bor. Under olika perioder har jag varit engagerad som kommunpolitiker och som facklig förtroendeman och hela mitt vuxna liv har jag varit intresserad av kvinnofrågor och internationellt arbete.
Gunilla Åkesson

Läs mer om Gunilla >>

Bulle Davidsson
Vice ordförande
Bergs Källgård
590 77 Vreta Kloster
bulle.davidsson@brevet.se
Bulle:
I min ungdom brukade jag presentera mig som en oskyldig prästdotter från landet, för det hade jag hört Elise Ottesen-Jensen säga, och henne beundrade jag. Numera beskriver jag mig som frilansjournalist med Vreta kloster som bas. Här bor jag och sjunger i kyrkokören. Jag har min arbetsplats hemma efter att i många år ha ingått i frilansgruppen Redakta i Linköping. Vid sidan av skrivandet driver jag tillsammans med min man en gård med får och stuguthyrning samt ett konstgalleri.
Jag var länge passiv medlem i KviSk, men fick lyckligtvis en vänlig puff för ett par år sedan att bli mer aktiv. Nu är jag en i gruppen som arbetar med Kvinnoglöd samt ledamot i KviSks styrelse.
Bulle Davidsson

Elisabeth Nilsson
Kassör
Sjömansplan 2A
652 18 Karlstad
kassor@kvinnorisvenskakyrkan.se
Elisabeth:
Arbetar för närvarande som kamrer på Karlstads pastorat. Det har jag gjort de senaste sju åren. Hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat med ekonomi hos olika företag, redovisningsbyrå, kommun mm.
Jag sökte mig medvetet till kyrkan som arbetsplats eftersom jag vill arbeta i en verksamhet jag tror på.
Som kassör i Kvisk hoppas jag kunna bidra till en viktig verksamhet även på min fritid.
Elisabeth Nilsson

Ingrid Ödquist, Göteborg
Sekreterare
Örgryte Stomgata 75
031-40 24 06, 0730 984020
sekr.kvisk@gmail.com
ingrid.odquist@gmail.com
Ingrid:
Jag är pensionär sedan 2010. Har tidigare bl.a. arbetat som konsulent på studieförbundet Bilda med ansvar för ortodox bildning och kultur och har fortfarande mycket kontakt med ortodoxa församlingar i Göteborg.
Har även varit utsänd av Svenska kyrkan till Sydafrika (80-talet), Swaziland (90-talet)och senast till Israel/Palestina.(99-02). Under dessa perioder, sammanlagt 10 år, har jag arbetat mycket med kvinnogrupper i olika sammanhang och det har stärkt mitt intresse för kvinnors situation både i ett lokalt och ett globalt perspektiv. Personliga möten är viktiga för mig och jag gör fortfarande resor med grupper till Israel/Palestina.
Ingrid Ödquist

Berit Larsson, Frösön
Aspnäsgatan 12 b
832 44 Frösön
070 230 95 57
ulla.berit.larsson@gmail.com
Berit:
Trädgård och natur är viktiga intressen och har nog sin grund i min uppväxt i en liten by i norra Halland, Göteborgs stift.
Sedan länge bor jag på Frösön i Jämtland. Efter att ha arbetat med vård större delen av mitt yrkesverksamma liv är jag pensionär sedan några år. Mitt huvudsakliga engagemang nu är i församlingen på olika sätt. Kyrkan har funnits med som en viktig faktor genom hela livet med söndagsskola, ungdomsverksamhet och senare den ekumeniska studentföreningen KRISS. Jag kom tidigt i kontakt med internationella frågor vilket fortfarande engagerar mig. Intresset för rättvisefrågor väcktes nog av min mamma, som kom till Sverige som flykting under andra världskriget. Sedan mitten av 1990-talet är jag med i Kvinnor i Svenska kyrkan och är nu även ledamot i styrelsen i Härnösands stift.
Berit Larsson

Inger Boman, Umeå
Häradshövdingegatan 27
inger.o.boman@telia.com
Inger:
Inger Boman invaldes vid årsmötet
i KviSks styrelse. Inger Boman har nyligen gått i pension efter att ha varit präst i Umeå och Arvidsjaur inom Luleå stift sedan 1990. De senaste åren har Inger fördjupat sinkunskap om den ignatianska spiritualiteten genom retreater och andlig vägledning. Är med i teamet för ABC-retreater och andlig vägledning inom Luleå stift.
Inger är också vägledare inom den ekumeniska föreningen Kompass.
– Det finns så många stora frågor att vara engagerad i i dag, säger Inger Boman.
– När människovärdet och inte minst kvinnors värde ifrågasätts i så hög grad. Mäns våld mot kvinnor är en realitet även i Västerbotten.
KviSk kan vara en plattform för att göra skillnad, både lokalt, nationellt och internationellt.
Inger Boman

Ann-Sofi Karlsson
Tolvmansgatan 19
654 60 Karlstad
annsofi.karlsson@svenskakyrkan.se
AnnSofi:
Jag bor i Karlstad och arbetar som ekonom i Karlstads pastorat.
Jag ser medlemskapet i KviSk som en möjlighet att stärka banden mellan kvinnor. För mig är det viktigt med kvinnorättsfrågor och jämställdhet.
Strong women lift each other up.
AnnSofi