Lunds Stiftsgrupps kalender

Kyrkomödrar - studiecirkeln fortsätter, dag 5

Kvinnors gudsprat fortsätter även under 2019. I år läser vi vidare i boken
Kyrkomödrar av Ann-Ida Fehn och Hedvig Larsson, som vi började med
hösten 2018. Vi träffas som tidigare på söndagar kl 17-19 hemma hos Karin Hedner i Lund.

Studiecirkeln börjar den 13 januari (denna dag träffas vi hos systrarna i Rögle kloster) och
fortsätter den 17 februari, den 24 mars och den 28 april.

För information kontakta Annika Linderfalk, annikalinderfalk@hotmail.com, tel 0725-864460 eller
Gunilla Åkesson, gunilla.akesson5@comhem.se, tel 0708-641404.

Word-dokument (inbjudan) >>

Samtal om mellanösterns kristna

Kvinnofrukost i Allhelgonakyrkan i Lund
med medverkan av en dansk prästvigd kvinna

Kyrkomödrar - studiecirkel i Lund, dag 6

Årsmöte på stiftsgården Åkersberg i Höör

Årsmöte med lunch och föredrag, ingen avgift.

Anmälan till Gunilla Åkesson, gunilla.akesson5@comhem.se eller tel 042-123667 eller 0708-641404.

Inbjudan (word) >>

Kyrkomödrar - studiecirkel i Lund, dag 7

Kyrkomödrar - studiecirkel i Lund, dag 8

Retreat med heliga danser

Tema: Att vara i glädjen. (Johannes 15:11)

Heliga danser, meditationer, promenader, eftertanke och gemensamma måltider på temat Att vara i glädjen

Tid: Fredag kl. 17.00 - söndag kl. 14.30
Plats: Mor Cilla, Mor Cillas gränd 1, Arild
Max: 15 deltagare
Kostnad: 1.500 kr.
Kurskostnaden inkluderar mat och boende.
Info och bindande anmälan (följer Sensus regler) senast 26 april till karin.fors@telia.com

Läs mer om retreaten >>

Samtalet kring Svenska kyrkans skrift om Mellanösterns kristna fortsätter. Vi träffas kl 10-12 i Petersgården i Lund.

Kvinnor i rörelse(r) - seminarium med deltagare från Sverige och Tyskland

Seminarium på temat Kvinnor i rörelse(r) med kvinnor från Sverige och Tyskland (Evangelische Kirche in Mitteldeutschland).

Anmälan till Lisbeth Malmström, lisbeth.malmstrom@comhem.se eller tel 046-142482 eller 0708-142482.

Inbjudan (PDF) >>

Besök på Diakonissestiftelsen på Frederiksberg i Köpenhamn

Vi lär känna Danska kyrkan lite mer genom ett besök på Diakonissestiftelsen i Köpenhamn. Besöket inleds med högmässa kl 10.30,
därefter lunch och rundvisning med syster Merete.
Hemresa cirka kl 14.
Information och anmälan: Gunilla Åkesson, gunilla.akesson5@comhem.se eller tel 0708-64 14 04.

Egeria, studiecirkel i Lund, dag 1
Studiecirkeln Kvinnors gudsprat fortsätter under hösten. Vi samlas då kring boken Resebrev från det heliga landet.
Resebreven är skrivna av Egeria, en kristen kvinnlig pilgrim, som på 300-talet reste genom det heliga landet på åsnerygg och beskrev sina upplevelser och iakttagelser i brev hem till sina väninnor.
Vi träffas som tidigare söndagar kl 17-19 hemma hos Karin Hedner i Lund.

Ekumenisk kvinnofrukost
Vi träffas kl 10-12.30 tillsammans med Lunds ekumeniska kvinnoråd i Allhelgonagården i Lund.
Temat är Islam och feminism, medverkar gör Hayu Rahmitasari.

Kvinnors bordssamtal

Vi inbjuder till ett nytt Kvinnors bordssamtal med middag.
I år hålls bordssamtalet på Hypoteket mitt emot Domkyrkan i Lund. Temat i år är Kvinnors röster.

Egeria, studiecirkel i Lund, dag 2

Resa till Israel och Palestina

Vi tillbringar tio dagar i Jerusalem med besök i kyrkor med olika liturgiska språk och kulturella uttryck.
Vi träffar kristna kvinnor och hör dem berätta om sin kyrka och sin roll i församlingen. Det blir även tid för egen reflektion.
Information och anmälan till Gunilla Åkesson, ordf@kvinnorisvenskakyrkan.se eller tel 042-12 36 67
eller 0708-64 14 04 eller Inga-Lill Rubenson, inga-lill@atg-sverige.se eller tel 0413-204 29.

Inbjudan (PDF) >>

Egeria, studiecirkel i Lund, dag 3