Lunds Stiftsgrupps kalender

Hållbar utveckling i Jesu efterföljd - detta är det övergripande temat för KviSk 2017.
I Lunds stiftsgrupp fokuserar vi under våren på barns situation. Barnen är vår framtid och står för en hållbar utveckling. Hur påverkar och hjälper vi barnen, så att de kan bygga en kärleksfull, hållbar och glädjefylld framtid?

Gud i vardagen - studiecirkel i Lund.
Kvinnors gudsprat bör vara något, som alltid pågår. I vår fokuserar samtalsgruppen på temat Att söka Gud i vardagen.
Studiecirkeln startar den 23 januari och fortsätter den 19 februari, den 5 mars och den 23 april.
Alla träffarna är söndagar kl 17-19 hemma hos Karin Hedner i Lund.
För information kontakta Gunilla Åkesson, gunilla.akesson5@comhem.se, tel 042-123667.

Inbjudan till studiecirkeln >>

En Gud på knä - ekumenisk kvinnofrukost på Allhelgonagården i Lund kl 10-12.
Prästen Anna Alebo berättar utifrån sin fastebok En Gud på knä. Frukosten arrangeras i samarbete med Lunds ekumeniska kvinnoråd.

Gud i vardagen - studiecirkel i Lund kl 17-19, dag 2.

Gud i vardagen - studiecirkel i Lund kl 17-19, dag 3.

Uthållighet i hoppet, hängivna i kärleken, fasta i tron - retreat med heliga danser
med Karin Fors och Annika Linderfalk på Mor Cilla i Arild.
Anmälan senast den 22 februari till Karin Fors, karin.fors@telia.com, tel 0703-634462.

Anmälan till retreaten >>

Barn i väntan, barn i start - kvinnofrukost kl 9.30-12.00 i Helsingborg.
Diakon Michaela Tehagen berättar om en gruppverksamhet för barn och ungdomar om hur det är att vara ny i Sverige.
Frukosten arrangeras i samarbete i IM.
Anmälan senast den 5 mars till Gunilla Åkesson, gunilla.akesson5@comhem.se, tel 042-123667.

Läs mer om "Barn i väntan" >>

Årsmöte på stiftsgården Åkersberg i Höör.
Vid eftermiddagens program tillsammans med Syföreningar i Lunds stift berättar prästen Ann Lidgren om Martin Luthers hustru Katharina von Bora.
Ingen avgift. Anmälan till Gunilla Åkesson, gunilla.akesson5@comhem.se, tel 042-123667 eller 0708-641404.

Inbjudan till Årsmötet inkl program och anmälningsblankett >>

Dagordning för årsmötet >>

Verksamhetsberättelse 2016 >>

Verksamhetsplan 2017 >>

Budget 2017 >>

Gud i vardagen - studiecirkel i Lund kl 17-19, dag 4.

Resa till Tyskland.
Vi är inbjudna av de evangeliska kvinnorna i Tyskland att fira reformationsjubileet i Wittenberg.
Vi besöker också Erfurt, Halle, Eisenach, Wartburg och Eisleben.
Under resan fördjupar vi oss i hur reformationen har påverkat oss som kvinnor.
För information kontakta Gunilla Åkesson, gunilla.akesson5@comhem.se, tel 042-123667 eller
Lisbeth Malmström, lisbeth.malmstrom@comhem.se, tel 046-142482.

Studiecirkeln Kvinnors gudsprat fortsätter.
Vi träffas fyra söndagar kl 17-19 under hösten och samtalar om hur vi möter Gud i våra liv.
Gamla och nya deltagare är välkomna! Vi träffas hemma hos Karin Hedner i Lund.

Lekens betydelse på skolrasterna - kvinnofrukost med Jenny Liljedahl i Kristianstad.

Frauenmahl - Kvinnors bordssamtal.
I Martin Luthers hustrus Katharina von Boras efterföljd inbjuder vi till kvinnors bordssamtal på temat Fri att förändra?
Vi träffas i Malmö kl 18 för en trerätters middag med bordssamtal efter inledning av fyra välkända kvinnor inom kyrka och samhällsliv.
Mer information kommer så småningom.

Studiecirkel Kvinnors gudsprat.

Temadag på stiftsgården Åkersberg i Höör med temat Goda krafter.

Studiecirkel Kvinnors gudsprat.